Down sindrom

Published by Srednja Škola on

Službeni Svjetski dan sindroma Down obilježava se 21. ožujka, koji je jedinstven i poseban za osobe s Downovim sindromom, ali i za sve nas.

Šarene, različite čarape kao simbol Dana sindroma Down podržali su i naši učenici zajedno s profesorima. Pored različitosti u nošenju čarapa pedagoginja je na satu SOZ-a s odjelom 1. razreda – zanimanje ekonomist i odjelom 2. razreda kuhara održala pedagošku radionicu pod nazivom „Duga sličnosti i duga razlika“. Cilj naše radionice je osvijestiti učenike o uočavanju sličnosti i razlika, razumijevanju i poštivanju različitosti drugih te međusobna tolerancija.

Rekli bismo okruglo lice ukrašeno nakošenim okicama i smješkom od uha do uha. Za nas su to mali ljudi, ali veliki srcem. Ljudi koji imaju dosta talenata, mogućnosti… samo ih treba podržati. Dati im priliku i omogućiti da rade kao i ostali „normalni ljudi“.

Pitamo se zar stvarno taj jedan kromosom ima tako veliki utjecaj na ovaj naš monotoni svijet..? Mogućnost da prođu ulicom s pouzdanjem i sigurnošću, a da se pritom ne susretnu s očima punim sažaljenja, jer njima ne treba sažaljenje nego ruka koja će ih ohrabriti i biti im potpora da ustraju te da ostvare sve svoje želje i ciljeve.

Našu podršku već imaju!!!

Categories: Vijesti