Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Published by Srednja Škola on

U petak, 21. listopada 2022. s početkom u 10 sati na Trgu kralja Tomislava u Čapljini održana je manifestacija Hvala ti, zemljo, za plodove tvoje – Dani kruha 2022.

Organizator manifestacije, kao i prethodnih godina, je grad Čapljina, a ovogodišnji domaćin bila je Osnovna škola Vladimira Pavlovića u Čapljini. U prigodnom programu sudjelovala su djeca iz Dječjeg vrtića Čapljina te učenici Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini, Osnovne škole Lipanjske zore Višići i Srednje škole Čapljina. Srednju školu Čapljina predstavljala je Božana Kasalo, učenica prvog razreda opće gimnazije, koja je krasnoslovila lirsku pjesmu Himnos autora Antuna Branka Šimića.

Na mnogobrojnim štandovima izloženi su tradicionalni hercegovački plodovi zemlje, pekarski proizvodi, slastice, voće i povrće. Učenici Srednje škole Čapljina sudjelovali su u humanitarnoj prodaji peciva i slastica, a prikupljena sredstva će biti donirana za liječenje Jagode Hrgote, djevojke iz Stoca koja je na liječenju u Zagrebu.

Zahvaljujemo svim našim učenicima koji su pokazali veliko srce i pripremili proizvode za humanitarnu prodaju, a i našim sugrađanima koji su ih podržali svojim novčanim prilozima.

rbt

Categories: Vijesti