Sveti Nikola

Published by Srednja Škola on

Svetog Nikolu slavimo kao zaštitnika djece, siromaha, mornara i putnika, a danas je najpoznatiji po skrivenom darivanju djece.

Prema predaji, u blizini roditeljske kuće svetog Nikole živio je bogat čovjek koji je izgubivši carsku službu ostao bez cijelog imetka. Imao je tri kćeri koje se nisu mogle udati jer otac nije imao miraz za njih. Sveti  Nikola je tijekom noći potajno stavio u njihovu kuću tri vrećice zlatnika, a otac je tim novcem uspio opremiti i udati svoje kćeri.

Dana 6. prosinca 2022., povodom blagdana svetog Nikole, učenici Srednje škole Čapljina su organizirali tradicionalni zabavni program u kojemu su sudjelovali članovi školskog zbora, u pratnji profesorice Monike Raguž, i dramsko-recitatorske sekcije, u pratnji profesorica Adriane Rajič i Maje Kature. Za uređenje prostora pobrinula se profesorica Mirela Borovac-Falak.

U čast svetom Nikoli, a na veliku radost djece, učenici su održali dvije priredbe. Jednu su darovali mališanima Dječjeg vrtića Čapljina, a drugu učenicima i djelatnicima Srednje škole Čapljina.

Svim učenicima zahvaljujemo na uloženom trudu i sudjelovanju u programu, a ostale pozivamo da nam se pridruže u aktivnostima i projektima koji slijede.  

Categories: Škola