Božićni program u Betaniji i Domu za stare i iznemogle Domanovići

Published by Srednja Škola on

Božićno vrijeme je vrijeme ljubavi, topline i darivanja, vrijeme kada je potrebno pokazati prijateljstvo, ljudskost, plemenitost i brigu za one kojima je to najpotrebnije.

U ponedjeljak, 19. prosinca 2022. učenici Srednje škole Čapljina sutradicionalnim prigodnim programom razveselili štićenike doma Betanija te korisnike radionice Betlehem.U programu su sudjelovali članovi školskog zbora u pratnji profesorice Monike Raguž te članovi dramsko-recitatorske sekcije u pratnji profesorica Adriane Rajič i Maje Kature. Prigodne pjesme i recitacije ozarile su lica korisnika ustanove. Budući da slavlja i tradiciju ne možemo zamisliti bez narodnih običaja, naši učenici su uprizorili i neke pomalo zaboravljene hercegovačke božićne običaje. Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Stanislavu Vukorepu, istraživaču i publicistu, koji nam je svojim kazivanjem pomogao u prikazu istih.

Rad školskih sekcija podržali su, i svojim sudjelovanjem upotpunili, naši učenici koji su ujedno i članovi Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Seljačka sloga iz Trebižata i Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Šurmanci. Na mladima svijet ostaje, a očuvanje tradicije u njihovim je rukama. Vlado Rebac, Ana Borovac, Manuela Borovac, Mladen Arar, Ivano Soče i Ivan Arar brojne običaje čuvaju od zaborava i prenose ih novim naraštajima.

Program smo završili uz pjesmu te prigodne darove i čestitke koje su štićenicima ustanove uručili naši učenici i pedagoginja Dijana Ivanković.

U isto vrijeme, učenici drugog razreda Srednje škole Čapljina, smjer ekonomist, u pratnji profesorica Silvane Čolić i Valentine Spajić, posjetili su Dom za stare i iznemogle osobe Domanovići.

Zabave, pjesme, smijeha i darova ni ovdje nije nedostajalo pa se nadamo da smo i štićenicima ove ustanove uspjeli uljepšali ovo blagdansko vrijeme.

Djelatnicima i štićenicima navedenih ustanova zahvaljujemo na srdačnoj dobrodošlici i nadamo se skorom ponovnom susretu.

     

Categories: Vijesti