Valentinovo u Srednjoj školi Čapljina

Published by Srednja Škola on

Valentinovo slavimo 14. veljače, a najviše mu se raduju zaljubljeni.  Jedna od legendi kaže da je sveti Valentin, kršćanski svećenik iz 3. stoljeća, pogubljen zbog toga što je prkosio zakonu cara Klaudija koji je odlučio kako se mladi muškarci ne smiju ženiti već trebaju isključivo služiti vojsci. Valentin je u tajnosti održavao ceremonije vjenčanja zaljubljenih parova sve dok ga vlasti nisu pronašle i pogubile.

Školska priredba povodom Valentinova već je odavno tradicija i jedan od najzanimljivijih događaja u Srednjoj školi Čapljina. Naši učenici poručuju da ljubav pokreće svijet i da bi smo ljubav prema voljenima trebali, malim znakovima pažnje, pokazivati svaki dan.

Voditeljica priredbe, Ana Borovac, recitirala je ljubavnu pjesmu Oči boje ljeta, rad učenice Nikoline Limov koja je pobijedila na školskom natjecanju u pisanju poezije i predstavljat će Školu na županijskom natjecanju u Mostaru.

Članovi školskog zbora, u pratnji profesorice Monike Raguž, pobrinuli su se za dobro raspoloženje i otpjevali nam neke od najljepših ljubavnih pjesama. Lana, Božana, Maša, Lucijan i Matej, zajedno s profesoricama Adrianom Rajič i Majom Katura, pripremili su igrokaz Živa riječ i nasmijali nas prikazom problema zaljubljenog srednjoškolca.

Za uređenje školskog prostora pobrinule su se profesorice Mirela Borovac-Falak, AnelaRozić-Vrankić i pedagoginja Dijana Ivanković.

Iako smo se složili da trebamo voljeti i pokazivati ljubav svaki dan, ovaj dan je lijep podsjetnik na to koliko nam je ljubav zapravo važna u životu.

    

                                 

Categories: Vijesti