Učenicima generacije osnovnih i srednjih škola HNŽ dodijeljena priznanja za uspjeh

Published by Srednja Škola on

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ, dr. sc. Rašid Hadžović uručio je priznanja za učenike generacije osnovnih i srednjih škola Hercegovačko-neretvanske županije za školsku 2022./2023. godinu, na svečanoj ceremoniji koja je održana u Narodnom pozorištu u Mostaru.

Na otvaranju manifestacije resorni ministar uputio je čestitke učenicama i učenicima generacije. „Drago mi je što smo ponovo ovdje kada nagrađujemo najbolje od najboljih i kada promovišemo učenike generacije. Taj naziv učenik generacije nije mali. Kada bilo kome kažete da ste bili učenik ili učenica generacije vidjet će da se radi o kvalitetnim osobama. Prepoznat će kvalitet, marljivost, upornost i želju za znanjem i unapređenjem. Vjerujem da ćete vi u budućnosti imati još više volje i želje da učite i da radite i da jedinu nam domovinu, Bosnu i Hercegovinu, vodite u boljem pravcu. Mi nemamo drugog izbora nego da najboljima ostavimo našu državu da je vode. Do sada je bio jedan od pravilnika, po kojem smo učenicima generacije srednjih škola dodjeljivali stipendije. S obzirom da posljednjih godina, svaki student koji ispuni formalno-pravne uslove, dobije stipendiju, od ove godine uvodimo nagradu za učenika generacije koja iznosi 300 KM. Nadam se da će ova nagrada i narednih godina ostati i zaživjeti kao jedno pravilo da učenici generacije nagrađuju. To je jedan stimulans za vas da dalje učite, ali i za vaše kolege da se dodatno trude. I na samom kraju, da vam budu otvoreni puti, da ste nam živi i zdravi i da uspješno završavate ono što ste naumili u svom životu“, kazao je resorni ministar.

Priznanje je dobio i naš učenik Zvonimir Krešić – učenik četvrtog razreda opće gimnazije, koji je kazao kako je ova nagrada pokazatelj da se cijeni trud i rad i da svakodnevni napor nije uzaludan.

”U dosadašnjem školovanju najteža mi je bila organizacija vremena jer trebam organizirati vrijeme  za učenje, za obitelj i za prijatelje, ali na kraju se pokazalo da sam u svemu tome uspio”, rekao je Krešić.

Na ceremoniji su se u ime učenika generacije osnovnih škola obratili Lorena Tomić, učenica generacije Osnovne škole Ilije Jakovljevića Mostar i Dino Burić, učenik generacije Srednje elektrotehničke škole „Salih Salko-Ćurić“ Mostar, koji su se zahvalili svojim roditeljima, učiteljima, profesorima i ravnateljima na prenesenom znanju tijekom školovanja i poručili da mladi znanjem i trudom mogu stvoriti pozitivne promjene i na bolje mijenjati domovinu, Bosnu i Hercegovinu.

Današnju manifestaciju glazbenim izvedbama upotpunili su Dženis Gadara, učenik Muzičke škole I. i II. stupnja Mostar te Tamara Aničić i Filip Aničić, učenici Glazbene škole Ivana pl. Zajca.

Categories: Vijesti