Nek’ ti riječ ne bude strana(c)…

Published by Srednja Škola on

Mjesec hrvatske knjige je tradicionalna kulturna manifestacija posvećena hrvatskoj pisanoj riječi, a ima za cilj promicanje hrvatske knjige i čitanja. Obilježava se od 15. listopada do 15. studenoga te okuplja knjižničare, književnike, nakladnike, kulturne djelatnike i brojne čitatelje.

 Ovogodišnji slogan Manifestacije Nek’ ti riječ ne bude strana(c) podsjeća na važnost prevoditelja i ističe neprocjenjivu vrijednost književnog prevođenja zahvaljujući kojemu strana književnost, njezini klasici i suvremenici, hrvatskim čitateljima prestaju biti strani.

Učenici trećeg razreda opće gimnazije Srednje škola Čapljina, u pratnji profesorice Maje Kature, posjetili su Gradsku knjižnicu Čapljina. Tijekom zanimljive radionice učenici su razgovarali o knjigama, važnosti čitanja i svojim čitateljskim navikama te rješavali kvizove o poznatim književnicima i likovima književnih djela.

Osim toga, učenici su iskušali svoje prevoditeljske sposobnosti te su s engleskog na hrvatskih jezik prevodili ulomke istaknutih književnih klasika. Iako su bili odlični, složili su se s tim  da biti prevoditelj nije nimalo jednostavno.

Categories: Vijesti