Valentinovo u našoj školi

Published by Srednja Škola on

Ušli smo u veljaču, mjesec ljubavi. Iako je najkraći mjesec u godini, posvećen je Valentinovu, zaljubljenima izrači predivnom i pozitivnom energijom. Istina je  treba voljeti i pokazivati ljubav svaki dan, ne samo na Valentinovo, međutim taj je dan lijep podsjetnik na to koliko nam je ljubav zapravo važna u životu.

Valentinovo slavimo 14. veljače, a najviše mu se raduju zaljubljeni. Jedna od legendi kaže da je sveti Valentin, kršćanski svećenik iz 3. stoljeća, pogubljen zbog toga što je prkosio zakonu cara Klaudija koji je odlučio kako se mladi muškarci ne smiju ženiti već trebaju isključivo služiti vojsci. Valentin je u tajnosti održavao ceremonije vjenčanja zaljubljenih parova sve dok ga vlasti nisu pronašle i pogubile.

Školska priredba povodom Valentinova već je odavno tradicija i jedan od najzanimljivijih događaja u Srednjoj škola Čapljina.

Ovogodišnji program je otvorila Marija Budimir stihovima pjesme “Jesmo li se dobro snašli? ” autora Luke Milanovića, učenika četvrtog razreda opće gimnazije. Pjesma je osvojila prvo mjesto na školskom natjecanju u pisanju poezije, a predstavljat će Srednju školu Čapljina na županijskom natjecanju u sklopu Dana hrvatskog jezika. Bila je ovo lijepa prigoda za čestitati Luki i uručiti mu prigodnu nagradu. Ostatak programa osmislili su i izveli članovi dramsko-recitatorske sekcije zajedno s profesoricama Marinelom Vučić i Majom Katura. Lana, Karolina, Marija, Lorena, Toni, Ivan, Veronika i Selma predstavili su se prigodnim recitacijama, glazbenim točkama i igrokazima. Za glazbenu pratnju pobrinula se Lucija, a voditelji programa bili su Maša i Martin. Prigodne poruke ljubavi dospjele su u ruke prisutnih gledatelja.

Naši učenici poručuju: ljubav pokreće svijet i ljubav prema voljenima treba malim znakovima pažnje pokazivati svaki dan.

 

    

Categories: Vijesti