Dani hrvatskog jezika u našoj školi

Published by Srednja Škola on

U sklopu obilježavanja Dana hrvatskog jezika u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, Srednja škola Čapljina organizirala je natječaj za najbolju lirsku pjesmu. Aktiv profesora hrvatskog jezika, u suradnji s upravom škole, postavio je vremenski okvir u kojem su učenici trebali dostaviti svoje literarne radove profesorima jezika ili svojim razrednicima.

Natječaj je trajao do 5. veljače 2024. godine, a već 6. veljače povjerenstvo koje čine profesori   hrvatskog jezika, izvršilo je uvid u pristigle radove. Nakon temeljitog pregleda s posebnom pozornošću na originalnost, emotivni dojam i jezičnu izražajnost odlučili su se za najbolje radove.

Pobjedničku pjesmu napisao je Luka Milanović, učenik četvrtog razreda gimnazije. Pjesmu je oslovio zanimljivim  nazivom: “Jesmo li se dobro snašli?”. Pjesma istražuje teme identiteta, promjene i suočavanja s izazovima. Luka je uspio prenijeti svoje osjećaje kroz metaforički jezik i poetske stihove, ostavljajući snažan dojam.

Drugo mjesto osvojila je pjesma: „Bože hvala ti“, koju je napisala učenica drugog razreda strukovne škole Marija Kvesić.

Na trećem mjestu našla se pjesma: „ Mojoj glavi“, učenice trećeg razreda gimnazije Drage Lakić.

Našim pobjednicima čestitamo, a istovremeno pobjedničkoj pjesmo „Jesmo se dobro snašli“ želimo da se što bolje snađe na županijskom natjecanju te da je naši recitatori  dostojno predstave na natjecanju.

Categories: Vijesti