SPELLING BEE – Regionalno natjecanje u Mostaru

  • Utorak, 23 Travanj 2019

Američko veleposlanstvo u BiH svake godine organizira natjecanje  Spelling Bee (Pčelica sricanja) na kojem tradicionalno sudjeluju učenici prvih i drugih razreda srednjih škola. Cilj natjecanja jest testirati uspješnost učenika u sricanju riječi na engleskome jeziku. Natjecanje je organizirano na tri razine: školskoj, regionalnoj i državnoj.

Regionalno natjecanje, na kojem je sudjelovalo 57 natjecatelja iz 29 škola, održano je 15. travnja 2019. u Američkom kutku u Mostaru. Srednju školu Čapljina predstavljale su učenice drugog razreda opće gimnazije Matea Previšić i Lucija Dodig, koje su ostvarile najbolji uspjeh na školskom natjecanju.  Krenuvši od jednostavnijih ka složenijim riječima (rug, mat, wrong, atom, porch, limbs, tonsils, feast, poisonous, bizzare, illiterate, unnecessary, scissors) učenice su prošle kroz nekoliko krugova natjecanja, a Matea Previšić se natjecala za treće mjesto.

Čestitamo učenicama na zapaženom rezultatu i nadamo se da će njihovo iskustvo i uspjeh biti motivacija i ostalim učenicima za sudjelovanje u narednim natjecanjima.

Adresa

Srednja škola Čapljina

Ul. Ruđera Boškovića 9

88 300 Čapljina

Hercegovačko-neretvanska županija

Bosna i Hercegovina

Kontakt

Tel:  +387 36 805 - 006

Fax: +387 36 807 - 506

E-mail: sscaplj@tel.net.ba