PROJEKTI U SREDNJOJ ŠKOLI ČAPLJINA

  • Petak, 21 Lipanj 2019

PROJEKTI U SREDNJOJ ŠKOLI ČAPLJINA

Razmjena učenika

Srednja škola Čapljina ponovno sudjeluje u projektu razmjene učenika. Projekt traje dvije godine i financira ga organizacija SHL – Schüler Helfen Leben iz Njemačke.

Naši učenici i Srednja ekonomska škola Sarajevo će sudjelovati u razmjeni sa školom Ilse Löwenstein iz Hamburga.

Projekt je već uspješno proveden u našoj školi prije dvije godine te je razmjena učenicima jedno neprocjenjivo iskustvo gdje imaju priliku posjetiti Hamburg, upoznati se sa njihovim načinom školovanja kao i predstaviti Čapljinu.

U razmjeni ove godine sudjeluju prvi i drugi razredi te će na jesen 2019. godine naši učenici ići u Hamburg a 2020. godine učenici iz Hamburga dolaze u Čapljinu.

ERASMUS + PROJEKT

Erasmus + projekti su već godinama poznati u zemljama EU. Omogućuju mobilnost učenika u druge države kroz zajedničke projekte.

U Bosni i Hercegovini su do sada mogle sudjelovati samo visoko školske ustanove odnosno fakulteti. Od ove godine kroz neke projekte kao pridruženi članovi , partneri mogu sudjelovati i srednje škole iz BiH.

Srednja škola Čapljina se odmah uključila u prijave te ulazi u projekt Connecting Western Balkans through Mobilities u kojem sudjeluje sedam škola iz zemalja EU te 10 škola s područja zapadnog Balkana.  Projekt traje 3,5 godine te obuhvaća naše strukovne škole, PoljoprivrednI tehničar i Hotelsko turistički tehničar a omogućit će našim učenicima razne aktivnosti među kojima je i odlazak u druge države i predstavljanje naših strukovnih škola.

U tijeku su i prijave na druge projekte te smo sigurni da će biti još projekata koji će našim učenicima omogućiti mobilnost i moderno školovanje.

Adresa

Srednja škola Čapljina

Ul. Ruđera Boškovića 9

88 300 Čapljina

Hercegovačko-neretvanska županija

Bosna i Hercegovina

Kontakt

Tel:  +387 36 805 - 006

Fax: +387 36 807 - 506

E-mail: sscaplj@tel.net.ba