Fridays for Future

  • Petak, 25 Listopad 2019
Zajednička fotografija. Zajednička fotografija.

U petak je na rasporedu u Hamburgu bio pokret "Fridays for Future". Naši učenici i njihovi vršnjaci iz Hamburga su se prvo okupili u učionicama Ilse Löwenstein Schule kako bi pobliže shvatili o čemu je riječ.

"Fridays for Future" je pokret koji je nastao u kolovozu 2018. godine, nakon što je petnaestogodišnja Greta Thunberg tri tjedna za redom svakog radnog dana sjedila ispred švedskog parlamenta u znak demonstracija protiv nedostatka akcije u borbi protiv klimatskih promijena. Objavila je što radi na Instagram-u i Twitter-u i to je ubrzo postalo popularno. Greta je odlučila da nastavi demonstracije svakog petka sve dok švedske vlasti ne obezbijede siguran put ka porastu temperature ispod 2 stupnja Celzijusa u skladu sa Pariškim sporazumom. Demonstracije su se proširile na gradove diljem svijeta.
  
Napravili su nekoliko plakata sa prigodnim porukama, kao što su "There is no planet B", "Our home is on fire", "What I stand on is what I stand for", zatim su sa željom da podrže ovaj projekt izašli na ulice Hamburga. 

Adresa

Srednja škola Čapljina

Ul. Ruđera Boškovića 9

88 300 Čapljina

Hercegovačko-neretvanska županija

Bosna i Hercegovina

Kontakt

Tel:  +387 36 805 - 006

Fax: +387 36 807 - 506

E-mail: sscaplj@tel.net.ba