Međunarodni dan djeteta

  • Ponedjeljak, 25 Studeni 2019

Međunarodni dan djeteta obilježava se 20.  studenoga. Na taj dan 1989. godine usvojena je Konvencija o pravima djeteta te se upravo od te godine u cijelome svijetu obilježava dan posvećen djeci i njihovoj dobrobiti. Obilježavanjem ovog dana želi se senzibilizirati javno mnijenje i ustanove za potrebu zaštite maloljetnika od zlouporabe, nasilja i raznih oblika diskriminacije. 

Tom prigodom vijeće učenika je osmislilo natječaj za najljepšu pjesmu na temu prava djece kao i kratku priredbu uz podršku pedagoginje Dijane Ivanković. 

Zbor Srednje škole Čapljina, pod rukovodstvom profesorice Monike Raguž, razveselio je sve prisutne prigodnim pjesmama. Učenike recitatorske sekcije, koji su pokazali svoje vještine, pripremali su profesorica Adriana Rajič i profesor Šime Doko. 

Učenici su kroz pristigle radove predočili svoj način izražavanja te svaki učinili posebnim. Profesori hrvatskog jezika, koji su sudjelovali u organizaciji programa, odlučili su najboljom pjesmom proglasiti pjesmu učenice Ive Lucije Borovac - “Dijete sam”. Potpredsjednica vijeća učenika Jana Krmek je proglasila, a ravnateljica Željka Previšić uručila prigodnu nagradu autorici pjesme. 

Zahvaljujemo svim učenicima na sudjelovanju i želimo im još jednom sretan Međunarodni dan djeteta! 

Adresa

Srednja škola Čapljina

Ul. Ruđera Boškovića 9

88 300 Čapljina

Hercegovačko-neretvanska županija

Bosna i Hercegovina

Kontakt

Tel:  +387 36 805 - 006

Fax: +387 36 807 - 506

E-mail: sscaplj@tel.net.ba